MasterChef: Mansikkaa kahdella tapaa – Joonaksen resepti
MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat yllätetään kolmen kierroksen mansikkaisella painetehtävällä.
Ainekset
- 300 g avomaan mansikoita
- 200 g sokeria
- 2 dl glukoosisiirappia
- 1 puntti basilikaa
- 1 dl mascarponea
- 2 dl kuohukermaa
- 0,5 tl vaniljauutetta
- 1 rkl sitruunamehua
Valmistusohje
Soseuta 150 g avomaanmansikoita, sekoita desiin vettä
Lisää glukoosisiirappi ja 100 g sokeria mansikoiden joukkoon, lämmitä kunnes sokeri sekoittuu nesteeseen
Laita sorbettimassa jäätelökoneeseen ja anna kovettua
Leikkaa loput mansikat kulhoon, sekoita joukkoon 100 g sokeria, silputtua basilikaa sekä sitruunamehua
Vatkaa kuohukerma, sekoita joukkoon silputtua basilikaa sekä mascarpone varovasti käännellen. Vie kylmään odottamaan tarjoilua.
Asettele lautaselle kuivattua mansikkamurua, sen päälle sorbetti kvenelli. Viereen maseroitua mansikkaa sekä mascarponevaahtoa. Mansikoiden päälle hieman revittyä basilikaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku