MasterChef: Paistetut muikut – Ollin resepti
MasterChef Suomi -sarjan toisessa jaksossa toisinnettiin annoksia tuomareiden Helena Puolakan, Henri Alénin ja Kape Aihisen lempiannoksista.
Paistetut muikut
- muikkuja
- suolaa
- sokeria
- voi
Friteeratut muikun pyrstöt
- muikun pyrstöjä
- suolaa
- sokeria
- frittiöljy
Sipulipyree
- 4 salottisipulia
- suola
- pippuri
- öljy
- valkoviinietikka
- 0,5dl kerma
- 0,5dl punainen maito
Korallituile
- 10g vehnäjauho
- 60g Öljy
- 50g vettä
- ripaus suolaa
Perunasipsit
- perunaa
- suolaa
- frittiöljy
Valmistusohje
Laita muikut kulhoon ja lisää suolaa sekä sokeria. Anna suolaantua 15min. Leikkaa pyrstöt pois ja aseta erilleen muusta kalasta.
Kuori sipulit, laita öljyä, suolaa, pippuria ja etikkaa. Laita uunivuossa 200c uuniin 25min. Ota sipulit pois uunista ja laita blenderiin. Sekoita sipulit, kerma ja maito blenderissä. Mausta maun mukaan.
Leikkaa perunat mandoliinilla ohuiksi siivuiksi ja jätä kylmään veteen.
Sekoita tuilen ainekset yhdeksi ohueksi emulsioksi. kaada pannulle joka on keskilämmöllä. paista kullanruskeaksi ja rapeaksi.
Ruskista voi ja kierittele muikut jauhoissa, suolassa ja pippurissa. Paista muikut kullanruskeiksi. Friteeraa perunat 170c kullanruskeiksi. Mausta suolalla. osan voi friteerata todella kuiviksi ja laittaa kuivuttuaan blenderiin jotta saa aikaiseksi muikunpyrstöpölyä.
Pyörittele pyrstöt jauhoissa, suolassa ja pippurissa. Friteeraa 170c kullanruskeiksi.
Annostele pyrettä pohjalle, paistettuja muikkuja, sipsejä, tuile ja pyrstöjä. Lopuksi ripottele muikunpyrstöpölyä annoksen päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"