Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef: Tortelliineja tomaattiliemessä – Tiian resepti

mc_eps4_annos_tiia_kuvaaja_juuli_aschan_1
Julkaistu 22.02.2022 21:30

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan neljännessä jaksossa inspiroiduttiin Italiasta.

Ainekset

  • 5 tomaattia
  • n. 8 lehteä basilikaa
  • maun mukaan suolaa, sokeria ja mustapippuria
  • 1 dl ricottaa
  • 100 g jauhoja
  • yksi kokonainen kananmuna
  • 2 kananmunan keltuaista
  • vettä (sen verran, että saa taikinasta oikean tuntuisen)
  • parmesaani

Valmistusohje

Tomaatit, basilikat ja mausteet blenderiin, ja sen jälkeen valumaan kankaan läpi.

Ricottaan basilika, sitruunan mehua ja kuorta sekä mausteet maun mukaan, laita pursotinpussiin.

Tee pastataikina vetäytymään.

Basilika ja öljy sekaisin sauvasekoittimella, mausta maun mukaan.

Mankeloi pasta ohueksi. Paina stanssilla pyöreitä paloja.

Pursota täyte pastan päälle ja taittele tortelliiniksi.

Keitä pasta ja lämmitä liemi.

Kun tortelliinit on ihan hetken kiehunut nosta ne tomaattiliemeen hetkeksi.

Nosta lautaselle ensin tortelliinit ja liemi päälle.

Koristele basilicalla ja parmesaanilla.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef