MasterChef: Tortelliineja tomaattiliemessä – Tiian resepti
MasterChef Suomi -sarjan neljännessä jaksossa inspiroiduttiin Italiasta.
Ainekset
- 5 tomaattia
- n. 8 lehteä basilikaa
- maun mukaan suolaa, sokeria ja mustapippuria
- 1 dl ricottaa
- 100 g jauhoja
- yksi kokonainen kananmuna
- 2 kananmunan keltuaista
- vettä (sen verran, että saa taikinasta oikean tuntuisen)
- parmesaani
Valmistusohje
Tomaatit, basilikat ja mausteet blenderiin, ja sen jälkeen valumaan kankaan läpi.
Ricottaan basilika, sitruunan mehua ja kuorta sekä mausteet maun mukaan, laita pursotinpussiin.
Tee pastataikina vetäytymään.
Basilika ja öljy sekaisin sauvasekoittimella, mausta maun mukaan.
Mankeloi pasta ohueksi. Paina stanssilla pyöreitä paloja.
Pursota täyte pastan päälle ja taittele tortelliiniksi.
Keitä pasta ja lämmitä liemi.
Kun tortelliinit on ihan hetken kiehunut nosta ne tomaattiliemeen hetkeksi.
Nosta lautaselle ensin tortelliinit ja liemi päälle.
Koristele basilicalla ja parmesaanilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku