MasterChef: Tortellini alla funghi e cipolla – Joonaksen resepti
MasterChef Suomi -sarjan neljännessä jaksossa inspiroiduttiin Italiasta.
Ainekset
- 140 g oo-jauhoa
- 140 g vehnäjauhoa
- 2 rkl vettä
- 5 keltuaista ja 1 kokonainen muna
- 1 suuri sipuli
- 2 portobello sientä
- 100g parmesaania
- muutama salvianlehti
Valmistusohje
Tee jauhoista ja kananmunista sekä vedestä pastataikina, anna levätä 30 minuuttia.
Silppua sipulit ja sienet, paista ne kypsiksi rapsiöljyssä, lisää voita.
Aja sipulit ja sienet parmesaanin kanssa tasaiseksi massaksi.
Tee pastataikinasta neliön muotoisa tortellineja, pursota keskelle pieni määrä täytettä.
Taita tortellinien vastakkaiset kulmat yhteen muodostaen kolmioita, sen jälkeen kolmion päädyt yhteen jolloin tortellinin muoto syntyy pyöreäksi.
Keitä tortellinit runsaasti suolatussa kiehuvassa vedessä 1 min.
Siirrä tortellinit pannulle, lisää voita, salviaa ja pastan keitinvettä.
Kuullota sienet pannulla ja siirrä ne lautasille, nosta päälle salvianlehdet ja raasta parmesaania.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"