MasterChef: Sipuli-pistaasi tortellinit – Matiaksen resepti
MasterChef Suomi -sarjan 12. jaksossa luvassa on muun muassa kauden toinen mysteeriboksi, joka tarjoaa kilpailijoille pelkkiä vihreitä raaka-aineita ja laittaa heidän luovuutensa testiin.
Ainekset
- 100g Jauhoja
- 4 kpl keltuaista
- Pistaasipähkinöitä
- Puolikas pnt Salvia
- 1 Nippu kevätsipulia
- Voita
- Suolaa
- Sokeria
Valmistusohje
1. Sekoita 100g voita ja 4 keltuaista. Vaivaa taikinaksi ja laita kylmään 30minuutiksi.
2. Karamellisoi kevätsipulit voissa. Lisää hieman sokeria.
3. Lisää karamellisoidun sipulin joukkoon murskattua pistaasipähkinää ja hieman kevätsipulin vartta.
4. Friteeraa salvian lehdet rasvakeittimessä noin 30sec-1min.
5. Täytä tortelliinit massalla ja muotoile.
6. Keitä suolatussa vedessä noin 3min ja pyörittele pannulla ruskistetussa voissa.
7. Koristele pistaasipähkinöillä ja friteeratuilla salvian lehdillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku