MasterChef VIP: Chilistä currylohta, keittetyä riisiä ja paistettua broccoliinia – Max Seeckin resepti
MasterChef VIP -sarjan ensimmäisessä tehtävässä kilpailijat pääsevät esittelemään omia ruokamieltymyksiään, kun kokattavana on autiosaaren annos: mitä kukin olisi valmis syömään koko lopun elämänsä?
Currylohi
- 1 kpl Lohifile
- 1 kpl Chili, punainen
- 1 rkl Hunaja
- 1 dl Soija
- 4 rkl Curryjauhe
- 1/2 pnt Ruohosipulia
- 2 kpl Valkosipulinkynsiä
- 1 tl Pippuri
- 1 tl Suola
Riisi
- 1,5 dl Basmatiriisiä
- Vettä
- Suola
Broccoliini
- 4 kpl Varsiparsakaalia
- 1 rkl Öljyä
- Suola
Valmistusohje
Valmista currylohi. Hienonna valkosipulit ja ruohosipuli. Laita lohi folioon ja hieno kaikki raaka-aineet kalaan. Sulje folio ja paista 175 asteisessa uunissa noin 20 - 30 minuuttia.
Valmista riisi. Keitä riisi paketinohjeen mukaisesti. Mausta suolalla.
Valmista broccoliinit. Paista broccoliineja öljyssä kuumalla pannulla. Mausta suolalla.
Kokoa annos. Koristele hienonnetulla chilillä ja yrteillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka