MasterChef VIP: Chilistä currylohta, keittetyä riisiä ja paistettua broccoliinia – Max Seeckin resepti
MasterChef VIP -sarjan ensimmäisessä tehtävässä kilpailijat pääsevät esittelemään omia ruokamieltymyksiään, kun kokattavana on autiosaaren annos: mitä kukin olisi valmis syömään koko lopun elämänsä?
Currylohi
- 1 kpl Lohifile
- 1 kpl Chili, punainen
- 1 rkl Hunaja
- 1 dl Soija
- 4 rkl Curryjauhe
- 1/2 pnt Ruohosipulia
- 2 kpl Valkosipulinkynsiä
- 1 tl Pippuri
- 1 tl Suola
Riisi
- 1,5 dl Basmatiriisiä
- Vettä
- Suola
Broccoliini
- 4 kpl Varsiparsakaalia
- 1 rkl Öljyä
- Suola
Valmistusohje
Valmista currylohi. Hienonna valkosipulit ja ruohosipuli. Laita lohi folioon ja hieno kaikki raaka-aineet kalaan. Sulje folio ja paista 175 asteisessa uunissa noin 20 - 30 minuuttia.
Valmista riisi. Keitä riisi paketinohjeen mukaisesti. Mausta suolalla.
Valmista broccoliinit. Paista broccoliineja öljyssä kuumalla pannulla. Mausta suolalla.
Kokoa annos. Koristele hienonnetulla chilillä ja yrteillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku