MasterChef VIP: Chilistä currylohta, keittetyä riisiä ja paistettua broccoliinia – Max Seeckin resepti

MC2020VIP_EP01_Annoskuva_Max_Kuvaaja_Sara_Forsius
Sara Forsius / Mtv3

MasterChef VIP -sarjan ensimmäisessä tehtävässä kilpailijat pääsevät esittelemään omia ruokamieltymyksiään, kun kokattavana on autiosaaren annos: mitä kukin olisi valmis syömään koko lopun elämänsä?

Currylohi

  • 1 kpl Lohifile
  • 1 kpl Chili, punainen
  • 1 rkl Hunaja
  • 1 dl Soija
  • 4 rkl Curryjauhe
  • 1/2 pnt Ruohosipulia
  • 2 kpl Valkosipulinkynsiä
  • 1 tl Pippuri
  • 1 tl Suola

Riisi

  • 1,5 dl Basmatiriisiä
  • Vettä
  • Suola

Broccoliini

  • 4 kpl Varsiparsakaalia
  • 1 rkl Öljyä
  • Suola

Valmistusohje

Valmista currylohi. Hienonna valkosipulit ja ruohosipuli. Laita lohi folioon ja hieno kaikki raaka-aineet kalaan. Sulje folio ja paista 175 asteisessa uunissa noin 20 - 30 minuuttia. 

Valmista riisi. Keitä riisi paketinohjeen mukaisesti. Mausta suolalla.

Valmista broccoliinit. Paista broccoliineja öljyssä kuumalla pannulla. Mausta suolalla.

Kokoa annos. Koristele hienonnetulla chilillä ja yrteillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.