Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mausteinen minttuchutney

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tuoretta minttua on nykyään saatavilla vihannestiskillä, joten yhä useammilla on mahdollisuus tutustua tähän hyvänmakuiseen ja terveelliseen yrttiin. Tässä minttua käytetään jogurttipohjaisen chutneyn maustamiseen. Intialaisvaikutteinen chutney sopii hyvin lampaan, broilerin ja kasvis-papupatojen lisukkeeksi. Tai kokeile vaikkapa kotoisen pyttipannun kanssa!

4 annosta

  • 4 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 nippu tuoretta minttua
  • 1-2 vihreää chilipalkoa
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

1. Hienonna mintunlehdet neljäksi ruokalusikalliseksi. Hienonna chili.

2. Sekoita jogurtti, minttu, chili ja suola kastikkeeksi. Säilytä viileässä. Chutney säilyy jääkaapissa noin viikon.

Tuoreimmat aiheesta

Chutney