Mausteinen minttuchutney
Tuoretta minttua on nykyään saatavilla vihannestiskillä, joten yhä useammilla on mahdollisuus tutustua tähän hyvänmakuiseen ja terveelliseen yrttiin. Tässä minttua käytetään jogurttipohjaisen chutneyn maustamiseen. Intialaisvaikutteinen chutney sopii hyvin lampaan, broilerin ja kasvis-papupatojen lisukkeeksi. Tai kokeile vaikkapa kotoisen pyttipannun kanssa!
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
4 annosta
- 4 dl maustamatonta jogurttia
- 1 nippu tuoretta minttua
- 1-2 vihreää chilipalkoa
- 1/4 tl suolaa
Valmistusohje
1. Hienonna mintunlehdet neljäksi ruokalusikalliseksi. Hienonna chili.
2. Sekoita jogurtti, minttu, chili ja suola kastikkeeksi. Säilytä viileässä. Chutney säilyy jääkaapissa noin viikon.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"