Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Maustemuusi vihanneksilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kaikki lisukkeet yhdessä. Herneitä ja porkkanoita löydät säilykkeenä ja voit toki vaihtaa ne muuhun. Muusi pursotetaan helpoiten täyttämällä muovipussi sillä, leikkaamalla kulman auki ja pursottamalla kuvioita.

Neljälle

  • 10-12 perunaa
  • 3-4 palsternakkaa
  • 4 rkl voita
  • 4 rkl kermaa
  • 2 pientä kananmunaa
  • ½ dl jokaista: hienonnettua tilliä, persiljaa ja ruohosipulia
  • herneitä, pieniä porkkanoita, hillosipulia
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 275 asteeseen.

2. Keitä perunat ja palsternakat pehmeiksi, soseuta muusiksi.

3. Sekoita muusiin voi, kerma, munat ja mausteet.

4. Täytä kevyesti voideltu uunivuoka 2/3 muusista. Pursota loput päälle ruutukuvioksi.

5. Gratinoi uunissa 5-10 minuuttia kunnes pinta on saanut väriä.

6. Täytä ruudut keitetyillä, lämpimillä vihanneksilla ja hillosipuleilla.

Tuoreimmat aiheesta

Perunamuusi