Melonipalloja kuohuviinissä
Kaunis ja raikas jälkiruoka vaikkapa suolaisen äyriäisaterian päätteeksi. Mitä useamman värisiä meloneja, sitä kauniimpaa. Alkoholittomaan vaihtoehtoon käytä helmeilevää virvoitusjuomaa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 hengelle
- 800 g - 1 kg kolmea eri melonia
- 1 pullo kuohuviiniä
Valmistusohje
1. Halkaise melonit, poista siemenet. Koverra meloneista palloraudalla palloja tai leikkaa kuutioiksi.
2. Kerrostele melonipallot tai -kuutiot tarjoilukulhoon tai annosmaljoihin. Suuret viinilasit ovat juhlavia tarjoiluastioita. Pidä kuohuviini kylmässä tarjoiluhetkeen asti.
3. Kaada kylmä kuohuviini melonien päälle ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku