Raakapihvi lisukkeilla
Niin maukasta, ja tämän ruoan kanssa onnistut helposti. On tärkeää, että hankit raakapihviin oikein hienoksi jauhettua jauhelihaa. Osta jauheliha mieluiten lihatiskiltä ja pyydä kauppiasta jauhamaan liha toiseen kertaan. Älä sekoita sitä tehosekoittimessa, silloin koostumuksesta tulee väärä.
Kahdelle
- n. 200 g jauhelihaa naudan sisäpaistista
- 1 iso hienonnettu punasipuli
- 1 pieni purjo
- 2 säilykepunajuurta
- ½ lavakurkku
- 2 munankeltuaista
- 2 tl kapriksia
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
- sinappia
- halutessasi, tabascoa pöytämausteeksi
- paprikajauhetta
Valmistusohje
1. Muotoile jauhelihasta kaksi hienoa pihviä ja asettele ne lautasille.
2. Viipaloi purjo hienoksi ja kuutioi punajuuret ja kurkku pieneksi. Aseta munankeltuainen kuoressaan pihville, mausta keltuainen paprikajauheella.
3. Asettele muut lisukkeet lautaselle ja aseta mausteet pöytään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"