Nougat-kastiketta ja hedelmiä
Raikkaita hedelmiä ja makeaa kastiketta – täydellinen jälkiruoka!
7 annosta
- 3/4 dl sokeria
- 1/2 dl kiehuvaa vettä
- 5 dl maitoa
- 3 rkl ohrakasta
- vaniljasokeria
Nougat
- 1 dl sokeria
- 50 g kokonaisia, paahdettuja manteleita
Valmistusohje
Paahda sokeri kauniin ruskeaksi. Lisää kiehuva vesi ja kaada seos kattilaan maidon joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää pieneen maitotilkkaan sekoitettu ohrakas koko ajan sekoittaen. Keitä kaksi minuuttia. Ripottele kastikkeen pinnalle sokeria ja jäähdytä.
Jos kastike kuorettuu jäähdytyksen aikana, poista kuori. Mausta kylmä kastike vaniljasokerilla ja sekoita sileäksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka