Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Nougat-kastiketta ja hedelmiä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Raikkaita hedelmiä ja makeaa kastiketta – täydellinen jälkiruoka!

7 annosta

  • 3/4 dl sokeria
  • 1/2 dl kiehuvaa vettä
  • 5 dl maitoa
  • 3 rkl ohrakasta
  • vaniljasokeria

Nougat

  • 1 dl sokeria
  • 50 g kokonaisia, paahdettuja manteleita

Valmistusohje

Paahda sokeri kauniin ruskeaksi. Lisää kiehuva vesi ja kaada seos kattilaan maidon joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää pieneen maitotilkkaan sekoitettu ohrakas koko ajan sekoittaen. Keitä kaksi minuuttia. Ripottele kastikkeen pinnalle sokeria ja jäähdytä.

Jos kastike kuorettuu jäähdytyksen aikana, poista kuori. Mausta kylmä kastike vaniljasokerilla ja sekoita sileäksi.

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmäsalaatti