Nougat-kastiketta ja hedelmiä

Raikkaita hedelmiä ja makeaa kastiketta – täydellinen jälkiruoka!

7 annosta

  • 3/4 dl sokeria
  • 1/2 dl kiehuvaa vettä
  • 5 dl maitoa
  • 3 rkl ohrakasta
  • vaniljasokeria

Nougat

  • 1 dl sokeria
  • 50 g kokonaisia, paahdettuja manteleita

Valmistusohje

Paahda sokeri kauniin ruskeaksi. Lisää kiehuva vesi ja kaada seos kattilaan maidon joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää pieneen maitotilkkaan sekoitettu ohrakas koko ajan sekoittaen. Keitä kaksi minuuttia. Ripottele kastikkeen pinnalle sokeria ja jäähdytä.

Jos kastike kuorettuu jäähdytyksen aikana, poista kuori. Mausta kylmä kastike vaniljasokerilla ja sekoita sileäksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.