Oliivi-kapris lihamureke
Julkaistu
Perinteiseen lihamurekkeeseen saat makua lisäämällä oliiveja ja kaprista. Lisää perunoita ja salaattia ja päivällinen on valmis.
Ainekset
- 800 g jauhelihaa
- 2 sipulia
- 2 munaa
- 1 dl korppujauhoja
- 2 dl kermaviiliä
- 3 rkl pieniä kapriksia
- 100 g suikaloituja, kivettömiä oliiveja
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje
Turvota korppujauhot kermaviilissä n. 10 min. Hienonna sipulit ja sekoita jauhelihan joukkoon. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi massaksi.
Muotoile taikina öljytyin käsin uunivuokaan ja paista 180 asteessa n. 30 min ajan.
Tarjoile keitettyjen perunoiden sekä salaatin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"