Omenafileetä Normandiasta
Jos ruokalaji tulee ranskalaisesta Normandian maakunnasta, se tarkoittaa, että mukana on omenoita! Tämä ruokalaji keitetään omenasiiderissä ja koristellaan omenalohkoilla.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 700 g porsaanfileetä
- paprikajauhetta
- suolaa ja pippuria
Marinadi
- 1 pieni keltasipuli, lohkoina
- 1 porkkana, paloina
- 5 dl omenasiideriä
Kastike
- 1 liha-kasvisliemikuutio
- ½ dl siivilöityä marinadia
- 3 dl kuohukermaa
- 1 tl vaaleaa dijonsinappia
- 2 rkl persiljaa, hienonnettuna
- 1 suuri vihreä omena, pieninä kuutioina
Valmistusohje
1. Puhdista filee, jaa se kahteen osaan ja laita marinadiin yön yli jääkaappiin.
2. Ota liha marinadista, siivilöi marinadi.
3. Mausta liha, paista filee kypsäksi pannulla keskilämmöllä n. 20 minuuttia, kääntele muutamaan kertaan.
4. Sekoita murustettu liemikuutio, marinadi ja kerma, keitä kokoon ilman kantta kunnes kastike sakenee.
5. Mausta sinapilla ja mausteilla, kääntele mukaan persilja ja omenakuutiot.
6. Tarjoile liha kastikkeen ja perunalumen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku