Omenafileetä Normandiasta
Jos ruokalaji tulee ranskalaisesta Normandian maakunnasta, se tarkoittaa, että mukana on omenoita! Tämä ruokalaji keitetään omenasiiderissä ja koristellaan omenalohkoilla.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 700 g porsaanfileetä
- paprikajauhetta
- suolaa ja pippuria
Marinadi
- 1 pieni keltasipuli, lohkoina
- 1 porkkana, paloina
- 5 dl omenasiideriä
Kastike
- 1 liha-kasvisliemikuutio
- ½ dl siivilöityä marinadia
- 3 dl kuohukermaa
- 1 tl vaaleaa dijonsinappia
- 2 rkl persiljaa, hienonnettuna
- 1 suuri vihreä omena, pieninä kuutioina
Valmistusohje
1. Puhdista filee, jaa se kahteen osaan ja laita marinadiin yön yli jääkaappiin.
2. Ota liha marinadista, siivilöi marinadi.
3. Mausta liha, paista filee kypsäksi pannulla keskilämmöllä n. 20 minuuttia, kääntele muutamaan kertaan.
4. Sekoita murustettu liemikuutio, marinadi ja kerma, keitä kokoon ilman kantta kunnes kastike sakenee.
5. Mausta sinapilla ja mausteilla, kääntele mukaan persilja ja omenakuutiot.
6. Tarjoile liha kastikkeen ja perunalumen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi