Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Porsaanfileetä orange

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ellet löydä mandariinilohkoja tähän helppoon porsaanfileeruokaan, voit hyvin käyttää mangoa tai muuta happamenmakeaa hedelmää. Vuoan voit valmistella hyvin etukäteen, ja se sopii useimmille.

Kuudelle

  • 1 kg porsaanfileetä
  • 2 pientä keltasipulia, hienonnettuina
  • 50 g voita
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 pieni prk mandariineja, n. 200 g
  • 1 laakerinlehti
  • pari persiljanoksaa
  • hienoksi suikaloitua appelsiininkuorta kastikkeeseen
  • arrowjuurta
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Mausta filee ja ruskista hyvin joka puolelta.

2. Laita filee pataan, lisää sipuli, laakerinlehti, viini ja mandariiniliemi. Keitä hiljalleen kannen alla n. 20 minuuttia.

3. Nosta liha padasta. Keitä kastiketta kokoon hieman. Siivilöi ja suurusta arrowjuurella, jonka olet sekoittanut vesitilkkaan.

4. Viipaloi liha, tarjoile mandariininlohkojen kera. Glaseeraa tilkalla kastiketta, tarjoile loput kastikkeesta erikseen.

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanfilee