Porsaanfileetä orange
Ellet löydä mandariinilohkoja tähän helppoon porsaanfileeruokaan, voit hyvin käyttää mangoa tai muuta happamenmakeaa hedelmää. Vuoan voit valmistella hyvin etukäteen, ja se sopii useimmille.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Kuudelle
- 1 kg porsaanfileetä
- 2 pientä keltasipulia, hienonnettuina
- 50 g voita
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
- 1 pieni prk mandariineja, n. 200 g
- 1 laakerinlehti
- pari persiljanoksaa
- hienoksi suikaloitua appelsiininkuorta kastikkeeseen
- arrowjuurta
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Mausta filee ja ruskista hyvin joka puolelta.
2. Laita filee pataan, lisää sipuli, laakerinlehti, viini ja mandariiniliemi. Keitä hiljalleen kannen alla n. 20 minuuttia.
3. Nosta liha padasta. Keitä kastiketta kokoon hieman. Siivilöi ja suurusta arrowjuurella, jonka olet sekoittanut vesitilkkaan.
4. Viipaloi liha, tarjoile mandariininlohkojen kera. Glaseeraa tilkalla kastiketta, tarjoile loput kastikkeesta erikseen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku