Porsaanfileetä orange

Ellet löydä mandariinilohkoja tähän helppoon porsaanfileeruokaan, voit hyvin käyttää mangoa tai muuta happamenmakeaa hedelmää. Vuoan voit valmistella hyvin etukäteen, ja se sopii useimmille.

Kuudelle

  • 1 kg porsaanfileetä
  • 2 pientä keltasipulia, hienonnettuina
  • 50 g voita
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 pieni prk mandariineja, n. 200 g
  • 1 laakerinlehti
  • pari persiljanoksaa
  • hienoksi suikaloitua appelsiininkuorta kastikkeeseen
  • arrowjuurta
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Mausta filee ja ruskista hyvin joka puolelta.

2. Laita filee pataan, lisää sipuli, laakerinlehti, viini ja mandariiniliemi. Keitä hiljalleen kannen alla n. 20 minuuttia.

3. Nosta liha padasta. Keitä kastiketta kokoon hieman. Siivilöi ja suurusta arrowjuurella, jonka olet sekoittanut vesitilkkaan.

4. Viipaloi liha, tarjoile mandariininlohkojen kera. Glaseeraa tilkalla kastiketta, tarjoile loput kastikkeesta erikseen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!