Omenakyljykset ja currymuusi
Et tarvitse välttämättä tammilankkua, mutta näyttäähän se hyvältä!
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
Kolmelle
- 3 porsaankyljystä
- 200 g pieniä herkkusieniä
- 1 iso omena viipaleina
- 2 annosta perunasosetta
- 1-2 tl currya
- 1 munankeltuainen
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Mausta kyljykset ja paista niitä 3 minuuttia puoleltaan. Laita ne tammilankulle tai uunivuokaan.
2. Paista sieniä ja omenasiivuja pannulla ja nosta ne kyljysten viereen.
3. Tee perunasose ja mausta se currylla. Sekoita joukkoon keltuainen ja pursota tai lusikoi nokareita kyljysten ympärille. Gratinoi, kunnes muusi on kauniin väristä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti