1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
2. Kuumenna liedellä kuumentamista kestävä uunivuoka liedellä, lisää hienosokeri ja kuumenna viisi minuuttia, kunnes se on karamellisoitunutta.
Lisää kaneli, vaniljansiemenet ja raastetut omenat ja kypsennä 1–2 minuuttia. Sekoita joukkoon ensin paloitellut omenat ja sitten karpalot ja sitruunan kuori ja mehu. Ota vuoka liedeltä ja laita syrjään.
3. Aloita kuorrutteen tekeminen laittamalla jauhot, sokeri, voi ja kaneli kulhoon ja hieromalla seosta sormenpäillä, kunnes sen rakenne vastaa leivänmuruja. Lisää granola ja sekoita hyvin.
4. Sirottele kuorrute hedelmätäytteen päälle ja kuumenna vuoka uudestaan liedellä. Kun omenaseos alkaa kuplia, laita vuoka esilämmitettyyn uuniin ja paista 12–14 minuuttia, kunnes kuorrute on tumman kullanväristä. Ota paistos uunista ja tarjoile lämpimänä.
RAPEAN HEDELMÄPAISTOKSEN TEKEMINEN:
Demerarasokeri sopii rapeaan hedelmäpaistokseen parhaiten, koska se estää voita sulamasta jauhoihin, ja kun seoksesta kolmannes on mysliä tai granolaa, tulos on entistäkin rapeampi. Muista vain sirotella kuorrute hedelmän päälle. Älä paina sitä, koska muuten siitä tulee vetistä.
Resepti on kirjasta Gordon Ramsay - Kokkauksen taito. (Readme.fi 2013)