Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Paistettua ankkaa pinaattilettujen kanssa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Rapeat ankan reisipalat saavat miellyttävää seuraa pinaattiohukaisista.

Neljälle

  • 4 ankanreisipalaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen

Pinaattiohukaiset

  • 1 ½ dl vehnäjauhoa
  • ½ dl ruis- tai grahamjauhoa
  • 200 g hienonnettua pinaattia
  • ½ tl suolaa
  • 4 dl maitoa
  • 4 munaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • rypsiöljyä paistamiseen

Tarjoiluun

  • luumu- ja sipulimarmeladia

Valmistusohje

1. Sekoita jauhot ja suola kulhossa, vatkaa joukkoon puolet maidosta tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon pinaatti ja vatkaa loput maidosta ja munat sekä öljy. Anna taikinan turvota 30 minuuttia.

2. Kuumenna öljyä paistinpannussa ja paista ohuita lettuja.

3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paista ensin ankanreisien nahkapuoli rapeaksi kuumassa paistinpannussa. Suolaa ja pippuroi. Jälkipaista uunissa noin 10 minuuttia. Tarjoile pinaattilettujen kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Ankkaa