Paistettua ankkaa pinaattilettujen kanssa
Rapeat ankan reisipalat saavat miellyttävää seuraa pinaattiohukaisista.
Neljälle
- 4 ankanreisipalaa
- suolaa ja valkopippuria
- voita paistamiseen
Pinaattiohukaiset
- 1 ½ dl vehnäjauhoa
- ½ dl ruis- tai grahamjauhoa
- 200 g hienonnettua pinaattia
- ½ tl suolaa
- 4 dl maitoa
- 4 munaa
- 1 rkl rypsiöljyä
- rypsiöljyä paistamiseen
Tarjoiluun
- luumu- ja sipulimarmeladia
Valmistusohje
1. Sekoita jauhot ja suola kulhossa, vatkaa joukkoon puolet maidosta tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon pinaatti ja vatkaa loput maidosta ja munat sekä öljy. Anna taikinan turvota 30 minuuttia.
2. Kuumenna öljyä paistinpannussa ja paista ohuita lettuja.
3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paista ensin ankanreisien nahkapuoli rapeaksi kuumassa paistinpannussa. Suolaa ja pippuroi. Jälkipaista uunissa noin 10 minuuttia. Tarjoile pinaattilettujen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"