Paistettua ankkaa pinaattilettujen kanssa

Rapeat ankan reisipalat saavat miellyttävää seuraa pinaattiohukaisista.

Neljälle

  • 4 ankanreisipalaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen

Pinaattiohukaiset

  • 1 ½ dl vehnäjauhoa
  • ½ dl ruis- tai grahamjauhoa
  • 200 g hienonnettua pinaattia
  • ½ tl suolaa
  • 4 dl maitoa
  • 4 munaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • rypsiöljyä paistamiseen

Tarjoiluun

  • luumu- ja sipulimarmeladia

Valmistusohje

1. Sekoita jauhot ja suola kulhossa, vatkaa joukkoon puolet maidosta tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon pinaatti ja vatkaa loput maidosta ja munat sekä öljy. Anna taikinan turvota 30 minuuttia.

2. Kuumenna öljyä paistinpannussa ja paista ohuita lettuja.

3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paista ensin ankanreisien nahkapuoli rapeaksi kuumassa paistinpannussa. Suolaa ja pippuroi. Jälkipaista uunissa noin 10 minuuttia. Tarjoile pinaattilettujen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!