Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Paistettua punakampelaa kapriksen ja punajuurten kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Monen kalanystävän mielestä kampelan nylkeminen on pyhäinhäväistys – ja toki, juuri nahan alla on paljon makua. Tee kuten haluat nahan kanssa, jauhota kala ja paista se makoisaksi voissa. Tarjoile keitettyjen perunoiden sekä sitruunanlohkojen kanssa.

Neljälle

  • 4 annoskokoista kampelaa
  • suolaa
  • pippuria myllystä
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 4 rkl voita
  • 3 rkl silputtua maustekurkkua
  • 3 rkl silputtua punajuurta
  • 2 rkl silputtuja kapriksia
  • keitettyjä perunoita
  • sitruunalohkoja

Valmistusohje

1. Mausta kalat suolalla ja pippurilla, kääntele ne jauhoissa.

2. Ruskista voi isossa paistinpannussa ja paista kalat kovalla lämmöllä, n. 6 minuuttia molemmin puolin.

3. Asettele rapeiksi paistetut kalat lämpimille lautasille. Paista kurkku-, punajuuri- ja kaprissilppu kalojen paistinrasvassa ja jaa kampeloiden päälle.

Tuoreimmat aiheesta

Paistettu kala