Paistetut muikut ja yrttimuhennetut perunat

Herkulliset muikut saavat seurakseen yrteillä maustettuja perunoita. Taatusti herkullista ja sopii piristykseksi arkiruokien keskelle.

Ainekset

  • 800 g pieniä muikkuja
  • 1 dl ruisjauhoja
  • suolaa
  • 25 g voita
  • 4 rkl oliiviöljyä

Yrttimuhennetut perunat

  • 600 g perunoita
  • 1 iso sipuli
  • 2 dl kermaa
  • 10 g voita
  • suolaa
  • nippu tilliä
  • nippu persiljaa
  • nippu kirveliä

Valmistusohje

Poista muikuista sisälmykset vetämällä ne ulos pään kanssa tai ilman. Pienimpiä eli neulamuikkuja ei tarvitse puhdistaa lainkaan. Pyöräytä muikut ruisjauhoissa, joissa on seassa hivenen suolaa ja paista rapeiksi voin ja öljyn seoksessa. Tarjoa lisäkkeeksi yrttimuhennettuja perunoita ja lohkottua tomaattia.

Kuori perunat ja sipulit ja kuutioi ne noin puolen sentin kuutioiksi. Kuullota kuutioita ja kaada päälle kermaa. Lisää myös kerman määrän verran vettä ja anna hautua noin 15 minuuttia. Mausta perunat suolalla ja reilulla määrällä silputtuja yrttejä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.