Paistetut muikut ja yrttimuhennetut perunat
Herkulliset muikut saavat seurakseen yrteillä maustettuja perunoita. Taatusti herkullista ja sopii piristykseksi arkiruokien keskelle.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 800 g pieniä muikkuja
- 1 dl ruisjauhoja
- suolaa
- 25 g voita
- 4 rkl oliiviöljyä
Yrttimuhennetut perunat
- 600 g perunoita
- 1 iso sipuli
- 2 dl kermaa
- 10 g voita
- suolaa
- nippu tilliä
- nippu persiljaa
- nippu kirveliä
Valmistusohje
Poista muikuista sisälmykset vetämällä ne ulos pään kanssa tai ilman. Pienimpiä eli neulamuikkuja ei tarvitse puhdistaa lainkaan. Pyöräytä muikut ruisjauhoissa, joissa on seassa hivenen suolaa ja paista rapeiksi voin ja öljyn seoksessa. Tarjoa lisäkkeeksi yrttimuhennettuja perunoita ja lohkottua tomaattia.
Kuori perunat ja sipulit ja kuutioi ne noin puolen sentin kuutioiksi. Kuullota kuutioita ja kaada päälle kermaa. Lisää myös kerman määrän verran vettä ja anna hautua noin 15 minuuttia. Mausta perunat suolalla ja reilulla määrällä silputtuja yrttejä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Kurpitsapiirakka
-
Anun lohipiirakka
-
Mokkapalamutakakku
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti