Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Paistetut muikut ja yrttimuhennetut perunat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Herkulliset muikut saavat seurakseen yrteillä maustettuja perunoita. Taatusti herkullista ja sopii piristykseksi arkiruokien keskelle.

Ainekset

  • 800 g pieniä muikkuja
  • 1 dl ruisjauhoja
  • suolaa
  • 25 g voita
  • 4 rkl oliiviöljyä

Yrttimuhennetut perunat

  • 600 g perunoita
  • 1 iso sipuli
  • 2 dl kermaa
  • 10 g voita
  • suolaa
  • nippu tilliä
  • nippu persiljaa
  • nippu kirveliä

Valmistusohje

Poista muikuista sisälmykset vetämällä ne ulos pään kanssa tai ilman. Pienimpiä eli neulamuikkuja ei tarvitse puhdistaa lainkaan. Pyöräytä muikut ruisjauhoissa, joissa on seassa hivenen suolaa ja paista rapeiksi voin ja öljyn seoksessa. Tarjoa lisäkkeeksi yrttimuhennettuja perunoita ja lohkottua tomaattia.

Kuori perunat ja sipulit ja kuutioi ne noin puolen sentin kuutioiksi. Kuullota kuutioita ja kaada päälle kermaa. Lisää myös kerman määrän verran vettä ja anna hautua noin 15 minuuttia. Mausta perunat suolalla ja reilulla määrällä silputtuja yrttejä.

Tuoreimmat aiheesta

Paistettu kala