Pannacotta

Tämän herkun valmistamisessa tarvitaan hitunen malttia, koska vanukasmassan hyytymiseen menee muutama tunti.

Ainekset

  • 2 dl kermaa
  • 1 dl maitoa
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 liivatelehteä

Valmistusohje

Valmista vanukasmassa keittämällä kerma, maito, vajaa puolet sokerista ja vaniljasokeri.

Lisää kuumaan kermamaitoon liotetut liivatteet, joista on puristettu ylimääräinen vesi pois. Sulata kattilan pohjalla hieman sokeria kunnes se on vaaleanruskeaa.

Lusikoi sulaa sokeria annosvuokiin ja anna jäähtyä. Kaada haaleaa vanukasmassaa sokerin päälle.

Nosta hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi ja kumoa hyytynyt pannacotta lautaselle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.