Mainos
Pappilan joulun jälkeinen hätävara
Julkaistu
Jälkiruokien aatelinen, ihanan helppo pappilan hätävara syntyy vaikkapa piparinmuruista, vaahdotetusta vaniljakastikkeesta sekä tuorejuustosta ja kirpsakoista marjoista.
Resepti noin kuudelle
- 6 dl kakku- tai pikkuleipämuruja
- 2-3 rkl amarettoa tai 2 tippaa karvasmanteliöljyä + vettä tai kahvia
- 2 dl kirsikka- tai vadelmahilloa
- 5 dl hapokkaita pakastemarjoja, esim. puolukoita, herukoita
Kastike
- 2½ dl vaahdotettavaa vaniljakastiketta tai kermaa
- 250 g mascarpone-juustoa
Valmistusohje
Murskaa pikkuleipiä tai kakkupaloja karkeiksi murusiksi. Kostuta ne amaretolla ja/tai (manteli)kahvilla.
Vaahdota vaniljakastike tai kerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto.
Lusikoi aineksia kerroksittain korkeaan maljaan tai lasiin.Pappilan joulun jälkeinen hätävara on valmis!
Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Lohivoileipäkakku – Katin nerokas voileipäkakku kääräistään rullalle
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Voileipäkakkusushit
-
Kesäinen raparperibooli
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kinkkutäytteinen voileipäkakkurulla
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät