Mainos

Pappilan joulun jälkeinen hätävara

Jälkiruokien aatelinen, ihanan helppo pappilan hätävara syntyy vaikkapa piparinmuruista, vaahdotetusta vaniljakastikkeesta sekä tuorejuustosta ja kirpsakoista marjoista.

Resepti noin kuudelle

  • 6 dl kakku- tai pikkuleipämuruja
  • 2-3 rkl amarettoa tai 2 tippaa karvasmanteliöljyä + vettä tai kahvia
  • 2 dl kirsikka- tai vadelmahilloa
  • 5 dl hapokkaita pakastemarjoja, esim. puolukoita, herukoita

Kastike

  • 2½ dl vaahdotettavaa vaniljakastiketta tai kermaa
  • 250 g mascarpone-juustoa

Valmistusohje

Murskaa pikkuleipiä tai kakkupaloja karkeiksi murusiksi. Kostuta ne amaretolla ja/tai (manteli)kahvilla.

Vaahdota vaniljakastike tai kerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto.

Lusikoi aineksia kerroksittain korkeaan maljaan tai lasiin.Pappilan joulun jälkeinen hätävara on valmis!

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat