Pappilan joulun jälkeinen hätävara
Jälkiruokien aatelinen, ihanan helppo pappilan hätävara syntyy vaikkapa piparinmuruista, vaahdotetusta vaniljakastikkeesta sekä tuorejuustosta ja kirpsakoista marjoista.
Resepti noin kuudelle
- 6 dl kakku- tai pikkuleipämuruja
- 2-3 rkl amarettoa tai 2 tippaa karvasmanteliöljyä + vettä tai kahvia
- 2 dl kirsikka- tai vadelmahilloa
- 5 dl hapokkaita pakastemarjoja, esim. puolukoita, herukoita
Kastike
- 2½ dl vaahdotettavaa vaniljakastiketta tai kermaa
- 250 g mascarpone-juustoa
Valmistusohje
Murskaa pikkuleipiä tai kakkupaloja karkeiksi murusiksi. Kostuta ne amaretolla ja/tai (manteli)kahvilla.
Vaahdota vaniljakastike tai kerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto.
Lusikoi aineksia kerroksittain korkeaan maljaan tai lasiin.Pappilan joulun jälkeinen hätävara on valmis!
Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka