Parsaa Polonaise
Tämän tunnetun ruokalajin alkuperäinen nimi on kukkakaalia Polonaise, mutta tässä versiossa kukkakaali korvataan tankoparsalla.. Tarjoa alkuruokana, kevyenä lounaana tai illallisena.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
4 annosta
- tuoretta valkoista tankoparsaa, noin 24 kpl
- 2 kovaksikeitettyä kananmunaa
- ½ dl hienonnettua persiljaa
- 2 rkl voita
- 1 dl murennettua, edellispäivän vaaleaa leipää
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja puhdista parsat nupusta tyviosaan päin. Keitä pehmeäksi 10-15 minuuttia. Hienonna munat ja persilja, mausta varovasti suolalla ja pippurilla.
2. Paista murennettu leipä voissa kullankeltaiseksi.
3. Nosta parsat lämpimille lautasille. Ripottele päälle persiljaa, hienonnettua kananmunaa ja juuri paistettuja leivänmuruja. Tarjoa heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku