Parsan keittäminen – helppo ohje
Parsan keittäminen onnistuu takuuvarmasti parsanviljelijöiden, Virpi ja Tage Karlssonin ohjeilla. Parsa kannattaa keittää mahdollisimman vähässä vesimäärässä. Hyvän maun salaisuus on vihreän parsan keitinveteen lisätty voi ja sokeri.
Keitetty parsa
- 1 nippu parsaa
- vettä
- 1 rkl voita
- 1 tl sokeria
Valmistusohje
Valmistusaika: 5 minuuttia
Annoksia: 2
- Huuhtele vihreät parsat ja napsauta pois kovat ja puisevat tyvet (3–5 cm). Jos parsa on tuoretta, sitä ei tarvitse välttämättä kuoria.
- Keitä tankoparsaa kevyesti suolatussa vedessä 3-4 minuutin ajan. Käytä niin vähän vettä kuin mahdollista.
- Lisää keittämisen loppuvaiheessa veden joukkoon nokare voita ja ripaus sokeria.
- Mausta parsa esimerkiksi sitruunamehulla ja voilla tai nauti hollandaisekastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin