Pasta & Fagioli

Ruokaisa pasta saa makua savukinkusta ja potkua chilistä. Kokeile herkullista reseptiä!

Ainekset

  • 500 g kuivattuja borlottipapuja
  • (vettä)
  • 1 porkkana
  • 1 sipuli
  • 1 sellerin varsi
  • 100 g savukylkeä
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 laakerinlehti
  • 2 l kana- tai kasvislientä
  • 200 g pientä pennepastaa
  • parmesaaniraastetta
  • (punaviinietikkaa)
  • yrttiöljyä (oliiviöljyä ja timjamia, rosmariinia, laakerinlehteä, meiramia, kynteliä)
  • 2 valkosipulin kynttä
  • pala chilipippuria

Valmistusohje

Liota papuja vedessä ainakin vuorokauden verran. Pilko vihannekset isoiksi paloiksi ja freesaa savukyljen kanssa oliiviöljyssä n. 5 minuuttia.

Lisää suola, pavut, valkosipulinkynnet ja pala laakerinlehteä. Lisää 2 l kana- tai kasvislientä ja keitä leppeällä lämmöllä kaksi tuntia.

Keitä makaronit kypsiksi erillisessä kattilassa.

Kun pavut alkavat hajota, ota kylki ja laakeri pois ja kauho kolmannes pavuista syrjään ja soseuta loput tehosekoittimella.

Lisää kokonaiset pavut sattumiksi keittoon keitetyn makaronin kanssa. Pilko siankylki pieniksi kuutioiksi ja jaa se lautasten pohjalle, kaada keitto päälle ja mausta parmesaaniraasteella. Hyvää hapokkuutta antaa ripaus punaviinietikkaa.

Viimeistele lorauksella yrttiöljyä, jonka valmistat helposti liottamalla yrttejä oliiviöljyssä vähintään puolentoista vuorokauden ajan.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.