Pekonimuffinit ja pannukakut
Aamu alkaa pekonimuffineilla ja amerikkalaisilla pannukakuilla.
Ainekset
- 100 g pekonikuutioita
- 100 g emmental-juustoa
- 3 rkl timjamia
- mustapippuria
- (suolaa)
- 2 dl kauraleseitä
- 4 dl vehnäjauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
- 100 g voita tai margariinia
- 1 dl vettä
- 2 kananmunaa
Valmistusohje
Paista pekonikuutioit rapeiksi. Pilko juusto kuutioiksi. Sulata voi tai margariini.
Sekoita keskenään leseet, jauhot ja leivinjauhe, lisää timjami, rapeat pekonit ja juustokuutiot. Sekoita sulanut rasva, vesi ja kananmunat keskenään.
Kaada nestemäiset aineet kuivien joukkoon ja sekoita varovasti, taikina saa jäädä kokkareiseksi.
Voitele muffinvuoan pesät tai aseta niihin korkeat paperiset muffinivuoat. Lusikoi taikina vuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa 15 – 18 minuuttia.
Tarjoile kuumina.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka