Perunagratiini vuohenjuustolla
Julkaistu
Vuohenjuusto antaa gratiinille ihanaa makua, mutta voit toki vaihtaa sen myös muuhun juustoon, jossa on makua. Voit syödä gratiinin sellaisenaan tai salaatin kera, se on myös erinomainen lisuke paistetulle lihalle, kanalle tai maukkaalle kinkulle.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle-kuudelle
- ¾-1 kg perunoita, ohuina viipaleina
- 100 g vuohenjuustoa, karkeasti raastettuna
- 3 dl kermaa
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
2. Lado perunat vuorotellen vuohenjuuston kanssa uunivuokaan, mausta suolalla ja pippurilla kerrosten välissä. Kaada päälle kerma niin että se lähes peittää perunat.
3. Paista kypsäksi uunin keskitasolla n. 50 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa