Pestotäytteiset ahvenpihvit
Julkaistu
Kesä maistuu ahvenissa. Pesto antaa kotimaiselle kalalle maukkaan, eksoottisen vivahteen.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Ainekset
- 600 g ahvenfileitä
- 4 rkl pestokastiketta
- vehnäjauhoja
- voita paistamiseen
- uusia perunoita
- tilliä
Pestokastike
- iso nippu basilikaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 4 rkl pinjansiemeniä
- 50 g salaattijuustoa
- 0,5 dl oliiviöljyä
Valmistusohje
Sivele ahvenfileiden nahkapuolet pestolla ja aseta kaksi fileetä vastakkain. Käännä pihvi vehnäjauhoissa molemmin puolin ja paista voissa kypsäksi. Tarjoa lisäksi uusia perunoita ja tilliä.
Pestokastike:
Nosta kaikki ainekset tehosekoittimeen ja murskaa sileäksi tahnaksi. Ohenna tarpeen mukaan lisäämällä oliiviöljyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Kurpitsapiirakka
-
Anun lohipiirakka
-
Mokkapalamutakakku
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti