Pienet suupalat savulohesta

Kylmäsavulohesta tehdyt suupalat maistuvat drinkkien tai valkoviinilalsillisten ohessa. Tartariksi hienonnettu lohi on helpompaa syötävää kuin viipaleet, joita on joskus kiusallisen hankala saada hampailla poikki.

4 hengelle

  • 250 g kylmäsavulohta
  • 1 punasipuli
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 1 dl créme fraiche (ranskankermaa)
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • salaatinlehtiä
  • paahtoleipää tai esim. Väinämöisen palttoonnappeja
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

1. Ota muotilla pyöreitä paloja paahtoleivästä. Ruisleivän ystäville on sekä tuoreita että kuivattuja pyöreitä ruisnappeja. Kuori ja silppua punasipuli ja hienonna ruohosipuli pieneksi.

2. Miksaa savulohi koneella tai hienonna se terävällä veitsellä aivan pieneksi. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla ja muotoile massasta pieniä palloja.

3. Aseta salaatinlehtipala kullekin leivälle, laita jokaiselle lohipallo hieman painaen ja kruunaa ranskankermanokareella. Sirottele päälle punasipuli- ja ruohosipulisilppua ja pyöräytä kaiken ylle mustapippuria myllystä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!