Porkkanahalva
Porkkanasta, mantelista ja kermavaahdosta syntyy ihana kesäherkku. Herkutellaan Kristan johdolla.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset 4:lle
- 400 g porkkanoita
- 3 rkl rusinoita
- 2 tl kardemummaa
- 1 tl kanelia
- 400 ml kookosmaitoa
- 3/4 dl ruokosokeria
Koristeluun
- Mantelilastuja
Lisäksi
- kermavaahtoa
Valmistusohje
Kuori ja raasta porkkanat hienoksi. Keitä porkkanaraastetta, rusinoita, kardemummaa ja kanelia kookosmaidossa ilman kantta noin 50 minuuttia, kunnes porkkana on pehmeää ja valtaosa nesteestä haihtunut.
Lisää sokeri. Keitä noin viisi minuuttia, kunnes sokeri on liuennut. Tarjoa hieman lämpimänä mantelilastujen ja kermavaahdon kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"