Porkkanahalva

Porkkanasta, mantelista ja kermavaahdosta syntyy ihana kesäherkku. Herkutellaan Kristan johdolla.

Ainekset 4:lle

  • 400 g porkkanoita
  • 3 rkl rusinoita
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 tl kanelia
  • 400 ml kookosmaitoa
  • 3/4 dl ruokosokeria

Koristeluun

  • Mantelilastuja

Lisäksi

  • kermavaahtoa

Valmistusohje

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi. Keitä porkkanaraastetta, rusinoita, kardemummaa ja kanelia kookosmaidossa ilman kantta noin 50 minuuttia, kunnes porkkana on pehmeää ja valtaosa nesteestä haihtunut.

Lisää sokeri. Keitä noin viisi minuuttia, kunnes sokeri on liuennut. Tarjoa hieman lämpimänä mantelilastujen ja kermavaahdon kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!