Porsaanfileetä bearnaisekastikkeella ja parsakaalimoussella
Klassikko joka tilanteeseen – mieluiten juhlavaan tilaisuuteen. Parsakaalimousse on terveellinen lisuke. Tämä ruoka sopii hyvin seisovaan pöytään, jos asetat sen lämpölevylle.
Neljälle
- noin 600 g porsaanfileetä
- 1 pss valmista bearnaisekastiketta
- 2 rkl kermaa
- ½ tl rakuunaa
- hieman puristettua sitruunamehua
- 1 dl juustoraastetta
- paprikajauhetta
- suolaa ja pippuria
Parsakaalimousse
- 250 g pakastettua parsakaalia
- 2 rkl kermaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
2. Keitä parsakaalit kypsiksi, siivilöi ja purista vesi pois. Soseuta pyreeksi kerman kanssa, mausta.
3. Paloittele liha n. 2 ½ cm viipaleiksi, nuiji tai painele hieman litteämmiksi.
4. Mausta ja paista lihat muutama minuutti molemmin puolin, laita uunivadille.
5. Sekoita kastike ja kerma, mausta rakuunalla ja sitruunalla. Levitä kastike lihalle.
6. Ripottele päälle juusto, puuteroi paprikalla ja gratinoi nopeasti uunissa niin että kastike saa väriä.
7. Tarjoile moussen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"