Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Porsaankyljykset hapankaalin ja pekonin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Arkisia porsaankyljyksiä piristävät rapeaksi paistettu pekoni ja maukas hapankaali. Juuri tällaisilla pienillä yksityiskohdilla loihdit tavallisesta arkiruoasta juhla-aterian. Viinin voit korvata tavallisella lihaliemellä.

4 annosta

  • 4 porsaankyljystä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl voita
  • 140 g pekonia
  • 1 prk hapankaalia
  • 1 dl valkoviiniä
  • 800 g perunoita

Valmistusohje

1. Keitä ensimmäiseksi perunat. Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja paista rapeaksi.

2. Kumoa hapankaali kattilaan ja lisää joukkoon pekoni ja viini. Kiehauta ja pidä lämpimänä.

3. Mausta kyljykset suolalla ja pippurilla ja kääntele vehnäjauhoissa. Paista kyljykset kuumalla paistinpannulla voissa kullanruskeiksi. Tarjoa heti hapankaalin ja perunoiden kera.

Tuoreimmat aiheesta

Porsaankyljykset