Porsaankyljykset hapankaalin ja pekonin kera
Arkisia porsaankyljyksiä piristävät rapeaksi paistettu pekoni ja maukas hapankaali. Juuri tällaisilla pienillä yksityiskohdilla loihdit tavallisesta arkiruoasta juhla-aterian. Viinin voit korvata tavallisella lihaliemellä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 4 porsaankyljystä
- suolaa ja valkopippuria
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 rkl voita
- 140 g pekonia
- 1 prk hapankaalia
- 1 dl valkoviiniä
- 800 g perunoita
Valmistusohje
1. Keitä ensimmäiseksi perunat. Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja paista rapeaksi.
2. Kumoa hapankaali kattilaan ja lisää joukkoon pekoni ja viini. Kiehauta ja pidä lämpimänä.
3. Mausta kyljykset suolalla ja pippurilla ja kääntele vehnäjauhoissa. Paista kyljykset kuumalla paistinpannulla voissa kullanruskeiksi. Tarjoa heti hapankaalin ja perunoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku