Purjo-sellerikeittoa ja marinoituja vartaita
Tässä keitossa juurekset yhdistetään tulisesti maustettuihin broilerivartaisiin. Kasvissyöjille maistuvat broilerin asemasta quorn-leikkeestä valmistetut vartaat.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 300 g juuriselleriä
- 1 pieni purjo
- 5 dl kanalientä
- 3 dl maitoa
- 2 dl kuohukermaa
- 1 rkl portviiniä
- ½ rkl voita
- suolaa ja valkopippuria
Broilerivartaat
- 2 broilerinfileetä
- 1 tl sambal oelek -tahnaa
- 4 tl oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Vartaat: Leikkaa kumpikin broilerinfilee kahteen osaan. Sekoita sambal oelek ja oliiviöljy ja marinoi broilerinpaloja seoksessa kaksi tuntia huoneenlämmössä.
2. Puhdista ja paloittele juuriselleri ja purjo ja siirrä palat isoon kattilaan. Kaada päälle kanaliemi, maito ja kerma. Kiehauta ja keitä, kunnes selleri on pehmeää. Soseuta ja tarvittaessa paseeraa keitto. Kaada keitto takaisin kattilaan ja kaada joukkoon portviini, voi, suola ja valkopippuri.
3. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Pujota broilerinpalat liotettuihin puuvartaisiin. Ruskista broilerivartaat kauttaaltaan. Jatka kypsentämistä uunissa, kunnes sisälämpötila on 70 astetta. Sekoita keittoon juuri ennen tarjoilua tilkka maitoa. Tarjoa vartaat keiton kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka