Purjo-sellerikeittoa ja marinoituja vartaita

Tässä keitossa juurekset yhdistetään tulisesti maustettuihin broilerivartaisiin. Kasvissyöjille maistuvat broilerin asemasta quorn-leikkeestä valmistetut vartaat.

4 annosta

  • 300 g juuriselleriä
  • 1 pieni purjo
  • 5 dl kanalientä
  • 3 dl maitoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl portviiniä
  • ½ rkl voita
  • suolaa ja valkopippuria

Broilerivartaat

  • 2 broilerinfileetä
  • 1 tl sambal oelek -tahnaa
  • 4 tl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Vartaat: Leikkaa kumpikin broilerinfilee kahteen osaan. Sekoita sambal oelek ja oliiviöljy ja marinoi broilerinpaloja seoksessa kaksi tuntia huoneenlämmössä.

2. Puhdista ja paloittele juuriselleri ja purjo ja siirrä palat isoon kattilaan. Kaada päälle kanaliemi, maito ja kerma. Kiehauta ja keitä, kunnes selleri on pehmeää. Soseuta ja tarvittaessa paseeraa keitto. Kaada keitto takaisin kattilaan ja kaada joukkoon portviini, voi, suola ja valkopippuri.

3. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Pujota broilerinpalat liotettuihin puuvartaisiin. Ruskista broilerivartaat kauttaaltaan. Jatka kypsentämistä uunissa, kunnes sisälämpötila on 70 astetta. Sekoita keittoon juuri ennen tarjoilua tilkka maitoa. Tarjoa vartaat keiton kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.