Purjogratiini lenkkimakkaralla
Miedosta purjosta tulee maukas gratiinissa. Tarjoile lenkkimakkaran tai käristetyn kinkun kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- n. 500 g purjoa, mieluiten ohuita
- 2 rkl margariinia
- 3 rkl vehnäjauhoja
- n. 5 dl maitoa
- 1 valkosipulinkynsi, puristettuna
- 2 dl juustoraastetta
- suolaa ja pippuria
Lisukkeeksi
- lenkkimakkaraa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paloittele purjot n. 5 cm paloiksi, kiehauta ne lähes kypsiksi kevyesti suolatussa vedessä, laita uunivuokaan.
2. Paista margariini ja jauhot kastikkeeseen, lisää maito, mausta ja keitä 10 minuuttia. Lisää valkosipuli ja juusto.
3. Kaada kastike purjojen päälle ja gratinoi uunissa n. 10 minuuttia. Tarjoile mielellään lenkkimakkaran kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Kurpitsapiirakka
-
Anun lohipiirakka
-
Mokkapalamutakakku
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti