Purjogratiini lenkkimakkaralla

Miedosta purjosta tulee maukas gratiinissa. Tarjoile lenkkimakkaran tai käristetyn kinkun kera.

Neljälle

  • n. 500 g purjoa, mieluiten ohuita
  • 2 rkl margariinia
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • n. 5 dl maitoa
  • 1 valkosipulinkynsi, puristettuna
  • 2 dl juustoraastetta
  • suolaa ja pippuria

Lisukkeeksi

  • lenkkimakkaraa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paloittele purjot n. 5 cm paloiksi, kiehauta ne lähes kypsiksi kevyesti suolatussa vedessä, laita uunivuokaan.

2. Paista margariini ja jauhot kastikkeeseen, lisää maito, mausta ja keitä 10 minuuttia. Lisää valkosipuli ja juusto.

3. Kaada kastike purjojen päälle ja gratinoi uunissa n. 10 minuuttia. Tarjoile mielellään lenkkimakkaran kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.