Rapeaksi paistettua juuriselleriä
Tämä on herkullinen pieni lisäke tarjottavaksi lämpimien ruokien ohessa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 300 g juuriselleriä
- 2 ½ dl maitoa
- 50 g voita
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kiehauta maito ja ryöppää sellerisiivuja siinä 2-3 minuuttia. Nosta ne siivilään ja anna valua kunnolla.
2. Voitele matala vuoka voilla ja järjestä sellerisiivut kauniisti tasaiseksi kerrokseksi. Sulata voi ja penslaa sillä selleriviipaleet. Mausta suolalla ja valkopippurilla myllystä. Peitä foliolla.
3. Paista uunissa 30 minuuttia. Nosta sitten lämpö 250 asteeseen ja poista folio. Anna vuoan olla uunissa vielä muutama minuutti, kunnes sellerit ovat saaneet hieman rapean pinnan kuitenkaan kuivumatta. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka