Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Rapeaksi paistettua juuriselleriä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on herkullinen pieni lisäke tarjottavaksi lämpimien ruokien ohessa.

Neljälle

  • 300 g juuriselleriä
  • 2 ½ dl maitoa
  • 50 g voita
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kiehauta maito ja ryöppää sellerisiivuja siinä 2-3 minuuttia. Nosta ne siivilään ja anna valua kunnolla.

2. Voitele matala vuoka voilla ja järjestä sellerisiivut kauniisti tasaiseksi kerrokseksi. Sulata voi ja penslaa sillä selleriviipaleet. Mausta suolalla ja valkopippurilla myllystä. Peitä foliolla.

3. Paista uunissa 30 minuuttia. Nosta sitten lämpö 250 asteeseen ja poista folio. Anna vuoan olla uunissa vielä muutama minuutti, kunnes sellerit ovat saaneet hieman rapean pinnan kuitenkaan kuivumatta. Tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvislisuke