Retiisisalaatti
Rapeiden retiisien ja pehmeiden kananmunien sekoitus antaa voimakkaan elämyksen. Tarjoile salaatti grillatun lihan kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 nippu pitkulaisia retiisejä
- 1 maustemitta suolaa
- 1 rkl etikkaa
- 1 dl vettä
- 1 rkl sokeria
- 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
- 1 dl kermaviiliä
- ½ nippu tilliä
Valmistusohje
1. Puhdista retiisit ja halkaise ne pituussuuntaan. Sekoita suola, etikka, vesi ja sokeri, lisää etikat seokseen.
2. Kuori ja lohko munat. Lado vuorotellen retiisejä ja munanlohkoja kulhoon.
3. Hienonna tilli karkeasti. Lisää salaattiin kermaviiliä, ripottele päälle tilliä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka