Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Riekkosalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ellei itse metsästä, riistalintuja on vähän vaikea saada. Parhaissa kauppahalleissa on kuitenkin riistaan erikoistuneita kauppiaita. Jos onnistut hankkimaan metsälintuja, voit tarjota ruokaa, joka on todella ylellisen harvinaista

Neljälle

  • 3 riekkoa
  • suolaa ja mustapippuria
  • eri salaattilajeja
  • 2 kiinteää päärynää
  • 3 rkl voita

Kastike

  • 1 rkl viinietikkaa (hedelmäistä)
  • 1 dl rypsiöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • ½ dl tuoreita puolukoita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Yleensä ostolinnuissa on sisällä muovipussi, jossa on kivipiira, sydän ja maksa. Poista pussi ja säästä sisäelimet myöhempää käyttöä varten. Hiero riekot sisältä ja ulkoa suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Sidot linnut muotoonsa.

2. Paista riekot nopeasti kauttaaltaan voissa valurautapannussa. Jälkipaista ne sitten kypsiksi uunissa noin 15 minuuttia. Irrota rinta- ja reisilihat ja leikkaa ne ohuiksi, kauniiksi viipaleiksi. Pidä ne lämpiminä.

3. Viipaloi päärynät ohuiksi siivuiksi ja asettele ne salaatinlehtien kanssa kauniisti lautasille. Vatkaa kastikkeen ainekset ja lisää kastikkeeseen puolukat. Jaa lintuviipaleet salaatinlehdille ja valuta kastiketta päälle. Tarjoile heti niin kauan kuin riekonliha on vielä haaleaa.

Tuoreimmat aiheesta

Lihasalaatti