Riekkosalaatti
Ellei itse metsästä, riistalintuja on vähän vaikea saada. Parhaissa kauppahalleissa on kuitenkin riistaan erikoistuneita kauppiaita. Jos onnistut hankkimaan metsälintuja, voit tarjota ruokaa, joka on todella ylellisen harvinaista
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 3 riekkoa
- suolaa ja mustapippuria
- eri salaattilajeja
- 2 kiinteää päärynää
- 3 rkl voita
Kastike
- 1 rkl viinietikkaa (hedelmäistä)
- 1 dl rypsiöljyä
- suolaa ja mustapippuria
- ½ dl tuoreita puolukoita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Yleensä ostolinnuissa on sisällä muovipussi, jossa on kivipiira, sydän ja maksa. Poista pussi ja säästä sisäelimet myöhempää käyttöä varten. Hiero riekot sisältä ja ulkoa suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Sidot linnut muotoonsa.
2. Paista riekot nopeasti kauttaaltaan voissa valurautapannussa. Jälkipaista ne sitten kypsiksi uunissa noin 15 minuuttia. Irrota rinta- ja reisilihat ja leikkaa ne ohuiksi, kauniiksi viipaleiksi. Pidä ne lämpiminä.
3. Viipaloi päärynät ohuiksi siivuiksi ja asettele ne salaatinlehtien kanssa kauniisti lautasille. Vatkaa kastikkeen ainekset ja lisää kastikkeeseen puolukat. Jaa lintuviipaleet salaatinlehdille ja valuta kastiketta päälle. Tarjoile heti niin kauan kuin riekonliha on vielä haaleaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"