Riimiporo
Julkaistu
Tulevan yöttömän yön tunnelmaan virittävät pohjoiset maut ja kotimaisen luonnon tarjottavat.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 1 poron ulkofilee (n.300g)
- merisuolaa
- mustapippuria
- timjamia
- rosmariinia
Valmistusohje
Elämystä ryydittävät kainuulainen leipä, kuten kukko tai rönttönen, ja ruischipsit.
Poista lihasta kalvot. Mausta liha suolalla, pippurilla, timjamilla ja rosmariinilla. Pakkaa liha tiiviisti tuorekelmuun ja nosta jääkaappiin, painon alle. Anna suolaantua yön yli ja nosta pakastimeen muutamaksi tunniksi. Leikkaa liha ohuiksi siivuiksi lautaselle. Tarjoa omenasalaatin ja ruischipsien kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka