Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Riistakermakastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Voissa paistetut medaljongit, kokonaisena paistetut ulkofileet, uunipaistit, vai mureat, grillatut fileepalat... Valitse itse, minkä suosikkiriistaruokasi kanssa haluat tarjoilla tämän herkullisen kastikkeen.

Ainekset

  • Kahdeksalle
  • 6 dl ruskeaa riistalientä
  • 3 dl kermaa
  • 60 g voita
  • 1 vajaa dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ rkl kuivattuja viherpippureita
  • 1 rkl viinimarjahyytelöä
  • 2 tl murskattuja katajanmarjoja
  • 1 tl timjamia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä, lisää jauhot ja sekoita. Laita kattila takaisin liedelle. Mausta viherpippureilla, katajanmarjoilla ja timjamilla.

2. Lisää liemi samalla vatkaten, lisää sitten kerma.

3. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen samalla sekoittaen 15 minuuttia. Mausta hyytelöllä, suolalla ja pippurilla. Siivilöi.

Tuoreimmat aiheesta

Kastike lihalle