Riistakermakastike

Voissa paistetut medaljongit, kokonaisena paistetut ulkofileet, uunipaistit, vai mureat, grillatut fileepalat... Valitse itse, minkä suosikkiriistaruokasi kanssa haluat tarjoilla tämän herkullisen kastikkeen.

Ainekset

  • Kahdeksalle
  • 6 dl ruskeaa riistalientä
  • 3 dl kermaa
  • 60 g voita
  • 1 vajaa dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ rkl kuivattuja viherpippureita
  • 1 rkl viinimarjahyytelöä
  • 2 tl murskattuja katajanmarjoja
  • 1 tl timjamia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä, lisää jauhot ja sekoita. Laita kattila takaisin liedelle. Mausta viherpippureilla, katajanmarjoilla ja timjamilla.

2. Lisää liemi samalla vatkaten, lisää sitten kerma.

3. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen samalla sekoittaen 15 minuuttia. Mausta hyytelöllä, suolalla ja pippurilla. Siivilöi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.