Riistakermakastike
Voissa paistetut medaljongit, kokonaisena paistetut ulkofileet, uunipaistit, vai mureat, grillatut fileepalat... Valitse itse, minkä suosikkiriistaruokasi kanssa haluat tarjoilla tämän herkullisen kastikkeen.
Ainekset
- Kahdeksalle
- 6 dl ruskeaa riistalientä
- 3 dl kermaa
- 60 g voita
- 1 vajaa dl vehnäjauhoja
- 1 ½ rkl kuivattuja viherpippureita
- 1 rkl viinimarjahyytelöä
- 2 tl murskattuja katajanmarjoja
- 1 tl timjamia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä, lisää jauhot ja sekoita. Laita kattila takaisin liedelle. Mausta viherpippureilla, katajanmarjoilla ja timjamilla.
2. Lisää liemi samalla vatkaten, lisää sitten kerma.
3. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen samalla sekoittaen 15 minuuttia. Mausta hyytelöllä, suolalla ja pippurilla. Siivilöi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"