Rosmariini-sitruunalohta ja paahdettua parsaa
Uunilohi on suomalaisten kestosuosikki. Tee uunilohen seuraksi uunissa paahdettua parsaa. Resepti on Suurin pudottaja -kisasta tutun Bob Harperin kirjasta Suurin pudottaja - laihtumisen säännöt (Readme.fi 2013).
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
AINEKSET
- 6 isoa tankoparsaa
- suihkutettavaa oliiviöljyä
- mustapippuria myllystä
- 115 g villilohta, ruodottomana
- 1 teelusikallinen sitruunan mehua
- 1 oksa tuoretta rosmariinia
- 2 sitruunan viipaletta
Valmistusohje
OHJEET:
1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Peitä uunipelti foliolla.
2. Poista parsoista puumaiset varrenpäät (noin 2,5 cm alapäästä) ja pane parsat uunipellille. Suihkuta päälle oliiviöljyä.
3. Ripottele parsojen päälle vielä mustapippuria ja kääntele. Levitä parsat tasaisesti.
4. Nosta lohi parsojen päälle. Purista päälle sitruunan mehua. Pane rosmariinin oksa lohen päälle ja nosta sitruunaviipaleet päällimmäisiksi.
5. Paahda 12–15 minuuttia, kunnes kala on kypsää ja parsa syvän vihreää.
RAVINTOSISÄLTÖ:
237 kilokaloria, 31 g proteiinia, 7 hiilihydraatteja, 9 g rasvaa
Resepti on Bob Harperin kirjasta Suurin pudottaja - laihtumisen säännöt.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka