Rosmariini-sitruunalohta ja paahdettua parsaa

Uunilohi on suomalaisten kestosuosikki. Tee uunilohen seuraksi uunissa paahdettua parsaa. Resepti on Suurin pudottaja -kisasta tutun Bob Harperin kirjasta Suurin pudottaja - laihtumisen säännöt (Readme.fi 2013).

AINEKSET

  • 6 isoa tankoparsaa
  • suihkutettavaa oliiviöljyä
  • mustapippuria myllystä
  • 115 g villilohta, ruodottomana
  • 1 teelusikallinen sitruunan mehua
  • 1 oksa tuoretta rosmariinia
  • 2 sitruunan viipaletta

Valmistusohje

OHJEET:

1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Peitä uunipelti foliolla.

2. Poista parsoista puumaiset varrenpäät (noin 2,5 cm alapäästä) ja pane parsat uunipellille. Suihkuta päälle oliiviöljyä.

3. Ripottele parsojen päälle vielä mustapippuria ja kääntele. Levitä parsat tasaisesti.

4. Nosta lohi parsojen päälle. Purista päälle sitruunan mehua. Pane rosmariinin oksa lohen päälle ja nosta sitruunaviipaleet päällimmäisiksi.

5. Paahda 12–15 minuuttia, kunnes kala on kypsää ja parsa syvän vihreää.

RAVINTOSISÄLTÖ:

237 kilokaloria, 31 g proteiinia, 7 hiilihydraatteja, 9 g rasvaa

Resepti on Bob Harperin kirjasta Suurin pudottaja - laihtumisen säännöt.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!