Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Rosmariinilammasta ja fenkolia fettuccinen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lammas ja rosmariini ovat italialainen klassikko. Siksi myös italialaisen keittiö ylpeys pasta on luonteva kumppani lampaalle.

4 annosta

  • 500 g tuoretta fettuccinepastaa
  • 400 g lampaankyljystä
  • 1 nippu rosmariinia
  • voita paistamiseen
  • 1 suikaloitu fenkoli
  • 1 suikaloitu punasipuli
  • 3 dl kermaa
  • 3 dl kasvislientä
  • 100 g rucolasalaattia
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Keitä pasta runsaassa, suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada vesi pois. Puhdista ja suikaloi fenkoli. Kuori ja suikaloi punasipuli ja irrota lehdet rosmariininoksista.

2. Kuumenna paistinpannulla voita. Mausta lampaanfilee rosmariinilla, suolalla ja pippurilla ja ruskista kuumalla pannulla kauttaaltaan. Kääri liha alumiinifolioon ja anna vetäytyä hetki.

3. Kuullota sipuli ja fenkoli pehmeiksi. Lisää kerma ja kasvisliemi ja keitä 10 minuuttia. Lisää vastakeitetty pasta ja sekoita. Kääntele joukkoon rucola. Leikkaa lampaanfilee ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa pastan kera.

Tuoreimmat aiheesta

Lammasta