Rosmariinilammasta ja fenkolia fettuccinen kera

Lammas ja rosmariini ovat italialainen klassikko. Siksi myös italialaisen keittiö ylpeys pasta on luonteva kumppani lampaalle.

4 annosta

  • 500 g tuoretta fettuccinepastaa
  • 400 g lampaankyljystä
  • 1 nippu rosmariinia
  • voita paistamiseen
  • 1 suikaloitu fenkoli
  • 1 suikaloitu punasipuli
  • 3 dl kermaa
  • 3 dl kasvislientä
  • 100 g rucolasalaattia
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Keitä pasta runsaassa, suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada vesi pois. Puhdista ja suikaloi fenkoli. Kuori ja suikaloi punasipuli ja irrota lehdet rosmariininoksista.

2. Kuumenna paistinpannulla voita. Mausta lampaanfilee rosmariinilla, suolalla ja pippurilla ja ruskista kuumalla pannulla kauttaaltaan. Kääri liha alumiinifolioon ja anna vetäytyä hetki.

3. Kuullota sipuli ja fenkoli pehmeiksi. Lisää kerma ja kasvisliemi ja keitä 10 minuuttia. Lisää vastakeitetty pasta ja sekoita. Kääntele joukkoon rucola. Leikkaa lampaanfilee ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa pastan kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.