Rosmariinilammasta ja fenkolia fettuccinen kera
Lammas ja rosmariini ovat italialainen klassikko. Siksi myös italialaisen keittiö ylpeys pasta on luonteva kumppani lampaalle.
4 annosta
- 500 g tuoretta fettuccinepastaa
- 400 g lampaankyljystä
- 1 nippu rosmariinia
- voita paistamiseen
- 1 suikaloitu fenkoli
- 1 suikaloitu punasipuli
- 3 dl kermaa
- 3 dl kasvislientä
- 100 g rucolasalaattia
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Keitä pasta runsaassa, suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada vesi pois. Puhdista ja suikaloi fenkoli. Kuori ja suikaloi punasipuli ja irrota lehdet rosmariininoksista.
2. Kuumenna paistinpannulla voita. Mausta lampaanfilee rosmariinilla, suolalla ja pippurilla ja ruskista kuumalla pannulla kauttaaltaan. Kääri liha alumiinifolioon ja anna vetäytyä hetki.
3. Kuullota sipuli ja fenkoli pehmeiksi. Lisää kerma ja kasvisliemi ja keitä 10 minuuttia. Lisää vastakeitetty pasta ja sekoita. Kääntele joukkoon rucola. Leikkaa lampaanfilee ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa pastan kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka