Ruisleivällä vuorattu sienimuhennos
Julkaistu
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
4:lle hengelle
- 2 l kantarelleja pienennettynä
- 2 sipulia pieneksi kuutioituna
- voita
- 2 dl kermaa
- 2 rkl sherryä
- persiljaa / ruohosipulia
- ripaus muskottipähkinää
- suolaa ja pippuria
- littanaa ruisleipää, esim. reissumies tai ruisvarras
- juustoraastetta
- 1 uuninkestävä ruukku / hlö
Valmistusohje
Tee ensin sienimuhennos. Kuullota sipuli voissa ja lisää kantarellit. Paista keskilämmöllä kunnes sienet alkavat muhentua. Lisää sherry, kerma ja mausta. Vuoraa tarjoiluastiat repimällä ruisleivästä sopivankokoisia paloja. Aloita rakentaminen pohjasta ja jatka ylös astian reunaan saakka. Täytä uuninkestävät astiat sienimuhennoksella, ripottele päälle juustoa ja kypsennä uunissa noin 220 asteessa. Muhennos on valmista, kun juusto on saanut kauniin värin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"