Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sapuskaa, harashoo! – Gefta-lihapullat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 2,5 dl valkoviiniä
  • 2 dl riisiä
  • 460 g naudanluita
  • kokonaisia pippureita
  • 6 ½ laakerinlehteä
  • 4 tomaattia
  • suolaa
  • n. 1 kg rasvaista lampaanlihaa
  • 2 sipulia
  • 8 valkosipulinkynttä
  • kanelia
  • 1 tl muskottipähkinää
  • kuivattua minttua
  • 42 korianterin siementä
  • ”tarhun yrttiä” (ei saa Suomesta, mutta voi korvata salvialla)
  • kuminaa
  • fenkolia
  • 100 g voita
  • tuoretta korianteria
  • tuoretta persiljaa
  • 250 g tomaattimurskaa
  • mustapippuria
  • chilijauhetta
  • tilliä
  • tarjoiluun: smetanaa

Valmistusohje

Kauko Röyhkän ja Ville Haapasalon listalla oli Gefta-lihapullat.

Esivalmisteluina laita riisit valkoviiniin imeytymään.

Tuoreimmat aiheesta

Lammaslihapullat