Sapuskaa, harashoo! – Gefta-lihapullat

Ainekset

  • 2,5 dl valkoviiniä
  • 2 dl riisiä
  • 460 g naudanluita
  • kokonaisia pippureita
  • 6 ½ laakerinlehteä
  • 4 tomaattia
  • suolaa
  • n. 1 kg rasvaista lampaanlihaa
  • 2 sipulia
  • 8 valkosipulinkynttä
  • kanelia
  • 1 tl muskottipähkinää
  • kuivattua minttua
  • 42 korianterin siementä
  • ”tarhun yrttiä” (ei saa Suomesta, mutta voi korvata salvialla)
  • kuminaa
  • fenkolia
  • 100 g voita
  • tuoretta korianteria
  • tuoretta persiljaa
  • 250 g tomaattimurskaa
  • mustapippuria
  • chilijauhetta
  • tilliä
  • tarjoiluun: smetanaa

Valmistusohje

Kauko Röyhkän ja Ville Haapasalon listalla oli Gefta-lihapullat.

Esivalmisteluina laita riisit valkoviiniin imeytymään.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!