Sapuskaa, harashoo! – Gefta-lihapullat
Julkaistu
Ainekset
- 2,5 dl valkoviiniä
- 2 dl riisiä
- 460 g naudanluita
- kokonaisia pippureita
- 6 ½ laakerinlehteä
- 4 tomaattia
- suolaa
- n. 1 kg rasvaista lampaanlihaa
- 2 sipulia
- 8 valkosipulinkynttä
- kanelia
- 1 tl muskottipähkinää
- kuivattua minttua
- 42 korianterin siementä
- ”tarhun yrttiä” (ei saa Suomesta, mutta voi korvata salvialla)
- kuminaa
- fenkolia
- 100 g voita
- tuoretta korianteria
- tuoretta persiljaa
- 250 g tomaattimurskaa
- mustapippuria
- chilijauhetta
- tilliä
- tarjoiluun: smetanaa
Valmistusohje
Kauko Röyhkän ja Ville Haapasalon listalla oli Gefta-lihapullat.
Esivalmisteluina laita riisit valkoviiniin imeytymään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka