Savukala-munavoileivät
Sopivaa tarjottavaa loppukesän juhliin, kun tilli on tuuheaa ja savukala erityisen maistuvaa.
4 annosta
- 200 g perattua savukalaa, esimerkiksi savusilakkaa, siikaa tai kirjolohta
- 4 kuorittua keitettyä perunaa
- 4 kuorittua kovaksi keitettyä kananmunaa
- 1 nippu tilliä
- 6 rkl kevytranskankermaa
- suolaa ja valkopippuria
- 4 viipaletta ruisleipää
- tilliä
Valmistusohje
1. Paloittele kala, perunat, munat ja tilli. Jätä paksuimmat tillinvarret käyttämättä. Aseta kaikki tehosekoittimeen ja hienonna pari sekuntia kerrallaan, kunnes seos on rouhemaista. Lisää ranskankerma ja sekoita nopeasti. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla.
2. Levitä kala-munaseos leiville ja koristele hienonnetulla tillillä tai pienillä tillinoksilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku