Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Savukala-munavoileivät

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sopivaa tarjottavaa loppukesän juhliin, kun tilli on tuuheaa ja savukala erityisen maistuvaa.

4 annosta

  • 200 g perattua savukalaa, esimerkiksi savusilakkaa, siikaa tai kirjolohta
  • 4 kuorittua keitettyä perunaa
  • 4 kuorittua kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 1 nippu tilliä
  • 6 rkl kevytranskankermaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 4 viipaletta ruisleipää
  • tilliä

Valmistusohje

1. Paloittele kala, perunat, munat ja tilli. Jätä paksuimmat tillinvarret käyttämättä. Aseta kaikki tehosekoittimeen ja hienonna pari sekuntia kerrallaan, kunnes seos on rouhemaista. Lisää ranskankerma ja sekoita nopeasti. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla.

2. Levitä kala-munaseos leiville ja koristele hienonnetulla tillillä tai pienillä tillinoksilla.

Tuoreimmat aiheesta

Kalavoileipä