Silakkarullat purjopedillä
Silakkarullat purjopedillä maistuvat parhaiten uusien perunoiden kanssa. Kokeile ja ylläty!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 500 g silakkafileitä
- 150 g kylmäsavulohisiivuja
- 2 purjosipulia
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 dl mietoa kalalientä
- suolaa
- mustapippuria
- 1 sitruuna
Valmistusohje
Levitä silakkafileet nahkapuoli alaspäin leikkuulaudalle ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Nosta lohisiivut fileiden päälle. Kääri silakat rullalle.
Leikkaa pesty purjo renkaiksi ja kuullota renkaat öljyn kanssa pehmeiksi. Lisää kalaliemi sekä mausteet joukkoon ja anna hautua miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Lisää lopuksi puristettu sitruunan mehu sekä raastettu kuori joukkoon ja lusikoi hautunut purjoseos uunivuokaan.
Nosta silakkarullat purjohaudukkeen päälle ja kypsennä ruokaa 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.
Yhden annoksen energiasisältö:
Energiaa 310 kcal
Proteiinia 26g (34 E%)
Hiilihydraatteja 2g (3 E%)
Kuitua 2g
Rasvaa 22g (64 E%)
josta tyydyttynyttä rasvaa 3g (14% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on hyvä)
Suolaa 3,4g
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku