Silakkatapakset

Resepti: Pro Kala ry.

Ainekset

  • Purkki tai kaksi valmiiksi marinoituja silakoita tai 600 g silakkafileitä

  • Marinadi:

  • 1 - 1 ½ dl valkoviinietikkaa
  • 
1 ½ dl rypsi- tai oliiviöljyä
  • 
2 tl merisuolaa
  • 
1 -2 valkosipulinkynsi

  • Lisäksi: 
tuoretta persiljaa
roseepippureita tai tuoretta tilliä

  • 6 – 8 perunaa

  • valkosipulituorejuustoa
  • 
salaatinlehtiä

Valmistusohje

Poista silakkafileistä nahka. Sekoita marinadin ainekset keskenään, valkosipuli kuorittuna ja hienonnettuna.

Lado nahattomat silakkafileet marinadiin. Nostele kahden lusikan avulla, jotta marinadi peittää kaikki fileet. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Keitä kuoripäälliset perunat ja anna niiden jäähtyä viileässä seuraavaan päivään.

Valuta silakkafileet liemestä. Kuori ja leikkaa perunat poikittain paksuhkoiksi viipaleiksi. Asettele perunaviipaleet tarjolle suupaloina laakealle tarjoiluvadille.

Sipaise jokaiselle perunaviipaleelle valkosipulituorejuustoa ja aseta sopivan kokoiseksi revittyä salaatinlehteä. Kiinnitä päälle cocktailtikun avulla rullalle kääräisty, marinoitu silakkafilee.

Koristele murskatulla roseepippurilla, persiljalla tai hienonnetulla tillillä. Tarjoa noutopöydässä pienenä suolapalana.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!