Silavoitua hirvenpaistia

Valmista metsästykauden kunniaksi silavoitua hirvenpaistia.

Ainekset

  • 1 kg hirvenpaistia
  • 200 g pekonia
  • suola
  • mustapippuria
  • timjamia
  • rosmariinia
  • valkosipulia
  • paistinarua sitomiseen

Valmistusohje

Tee paistiin viilto siten, että paisti on melkein halki keskeltä. Leikkaa keskikohdasta molempiin suuntiin viilto jolloin saat paistista kirjanmuotoisen levyn. Mausta paisti sisältä suolalla, mustapippurilla sekä asettele pekoniviipaleet limittäin paistin päälle.

Rullaa paisti rullaksi ja sido narulla. Paista kuumalla pannulla paistia yrttien ja valkosipulin kera. Loppukypsennä paistia 100-asteisessa uunissa kunnes sisälämpö on 57 astetta.

Tarjoile paisti kermaisen riistakastikkeen kera. Kasvislisäkkeeksi sopii vaikka ohratto.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!