Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Silavoitua hirvenpaistia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Valmista metsästykauden kunniaksi silavoitua hirvenpaistia.

Ainekset

  • 1 kg hirvenpaistia
  • 200 g pekonia
  • suola
  • mustapippuria
  • timjamia
  • rosmariinia
  • valkosipulia
  • paistinarua sitomiseen

Valmistusohje

Tee paistiin viilto siten, että paisti on melkein halki keskeltä. Leikkaa keskikohdasta molempiin suuntiin viilto jolloin saat paistista kirjanmuotoisen levyn. Mausta paisti sisältä suolalla, mustapippurilla sekä asettele pekoniviipaleet limittäin paistin päälle.

Rullaa paisti rullaksi ja sido narulla. Paista kuumalla pannulla paistia yrttien ja valkosipulin kera. Loppukypsennä paistia 100-asteisessa uunissa kunnes sisälämpö on 57 astetta.

Tarjoile paisti kermaisen riistakastikkeen kera. Kasvislisäkkeeksi sopii vaikka ohratto.

Tuoreimmat aiheesta

Riistapaisti