Sillipyörykät ja perunat korinttikastikkeessa
Entisajan ruokajärjestyksen mukaan maanantaisin tarjoiltiin silliä. Sillipyöryköitä tehtiin, kun sunnuntaipaistia oli jäänyt tähteeksi. Pyörykät tarjoiltiin kuoriperunoiden ja korinttikastikkeen kera.
Neljälle
- 3 liotettua suolasillifileetä
- 300 g kypsää, kylmää lihaa
- 3 keitettyä perunaa
- 1 punasipuli
- 1 muna
- 1 dl kahvikermaa
- 1 tl perunajauhoa
- valkopippuria
- korppujauhoa
Korinttikastike
- ½ korintteja
- 3 dl vettä
- 2 rkl voita
- 3 rkl vehnäjauhoa
- 3 dl kalalientä
- 3 rkl vaaleaa siirappia
- 2 rkl etikkaa (12% )
- 1 maustemitta suolaa
- ½ tl kiinalaista soijaa
Valmistusohje
1. Korinttikastike: Keitä korintit pehmeiksi. Säästä keitinvesi. Keitä jauho voissa ja lisää vatkaten korinttiliemi, vähän kerrallaan, sitten kalaliemi. Mausta siirapilla, etikalla ja suolalla. Saat väriä kastikkeeseen soijalla. Lisää korintit kastikkeeseen ja kiehauta. Kastike ei saa olla liian paksua.
2. Sillipyörykät: Jauha sillifileet, liha, perunat ja sipuli lihamyllyn pienireikäisimmän levyn läpi. Tai hienonna vähän aikaa monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon muna, perunajauho, pippuri ja kerma. Muotoile massasta pieni, litteitä pyöryköitä. Kääntele ne korppujauhoissa. Paista sillipullia 4-5 minuuttia kauttaaltaan keskilämpöisellä pannulla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka