Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sillipyörykät ja perunat korinttikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Entisajan ruokajärjestyksen mukaan maanantaisin tarjoiltiin silliä. Sillipyöryköitä tehtiin, kun sunnuntaipaistia oli jäänyt tähteeksi. Pyörykät tarjoiltiin kuoriperunoiden ja korinttikastikkeen kera.

Neljälle

  • 3 liotettua suolasillifileetä
  • 300 g kypsää, kylmää lihaa
  • 3 keitettyä perunaa
  • 1 punasipuli
  • 1 muna
  • 1 dl kahvikermaa
  • 1 tl perunajauhoa
  • valkopippuria
  • korppujauhoa

Korinttikastike

  • ½ korintteja
  • 3 dl vettä
  • 2 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoa
  • 3 dl kalalientä
  • 3 rkl vaaleaa siirappia
  • 2 rkl etikkaa (12% )
  • 1 maustemitta suolaa
  • ½ tl kiinalaista soijaa

Valmistusohje

1. Korinttikastike: Keitä korintit pehmeiksi. Säästä keitinvesi. Keitä jauho voissa ja lisää vatkaten korinttiliemi, vähän kerrallaan, sitten kalaliemi. Mausta siirapilla, etikalla ja suolalla. Saat väriä kastikkeeseen soijalla. Lisää korintit kastikkeeseen ja kiehauta. Kastike ei saa olla liian paksua.

2. Sillipyörykät: Jauha sillifileet, liha, perunat ja sipuli lihamyllyn pienireikäisimmän levyn läpi. Tai hienonna vähän aikaa monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon muna, perunajauho, pippuri ja kerma. Muotoile massasta pieni, litteitä pyöryköitä. Kääntele ne korppujauhoissa. Paista sillipullia 4-5 minuuttia kauttaaltaan keskilämpöisellä pannulla.

Tuoreimmat aiheesta

Kalapullat