Sinappi- ja chilikastikkeet
Kaikkien kylmien kastikkeiden pohjana on jogurttia, ranskankermaa tai majoneesia, usein mielellään yhdistettyinä. Jos osaat valmistaa hyvää majoneesia, voit valmistaa mitä tahansa kastiketta. Tässä on maukkaan majoneesin valmistamiseen paras resepti.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 munankeltuaista
- 2 tl valkoviinietikkaa
- 1 rkl ranskalaista sinappia
- 3 dl ruokaöljyä
- suolaa, pippuria
Sinappikastikkeeseen
- 1 rkl sinappia
Chilikastikkeeseen
- 1 tl chilihiutaleita
Valmistusohje
1. Vatkaa keltuaiset, viinietikka (tai sitruuna), sinappi, suola ja pippuri kulhossa.
2. Vatkaa voimakkaasti käsin tai käytä sähkövatkainta, sauvasekoitinta tai monitoimikonetta. Lisää öljy aluksi tippa kerrallaan. Vatkaa voimakkaasti. Kaada mukaan lisää öljyä vähän kerrallaan samalla voimakkaasti vatkaten. Vatkaa koko ajan kunnes olet käyttänyt kaiken öljyn.
3. Mausta halutessasi. Kastike tarjoillaan kylmänä.
4. Jos kastike juoksettuu: Laita yksi munankeltuainen puhtaaseen kulhoon, lisää majoneesia vähän kerrallaan samalla voimakkaasti vatkaten. Kaikkien ainesten sekä kulhon tulee olla samanlämpöisiä, jotta majoneesi ei juoksetu.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku