Sitruunagraavattu kala

Tämä raakamarinoidun kalan ohje on peräisin Chilestä. Sitruunamehu kypsyttää kalan ja maustaa sen herkulliseksi. Voit käyttää ruijanpallasta, kampelaa, merianturaa tai muuta vaalealihaista kalaa. Tarjoa alkupalana tai kevyenä iltapalana leivän kanssa.

6 annosta

  • 400 g tuoretta kalaa
  • 3 dl sitruunamehua
  • 2 chilipalkoa
  • 2 punasipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ tl suolaa
  • 2 maissintähkää
  • salaatinlehtiä

Valmistusohje

1. Halkaise chilit ja poista siemenet juoksevan veden alla. Pilko pieneksi. Kuori toinen punasipuli ja valkosipulinkynsi. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Irrota kalasta ruodot. Leikkaa kala 1 cm kuutioiksi.

2. Panne kala, sipuli ja valkosipuli kulhoon. Kaada päälle sitruunamehu. Anna marinoitua 2-3 tuntia. Kala o valmista, kun se on väriltään täysin valkoista.

3. Keitä maissintähkiä kevyesti suolatussa vedessä 20 minuuttia. Suikaloi toinen sipuli. Asettele salaatinlehdet lautasille ja nosta kala lehtien päälle. Paloittele maissintähkät. Koristele maissilla ja sipulilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!