Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sitruunagraavattu kala

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä raakamarinoidun kalan ohje on peräisin Chilestä. Sitruunamehu kypsyttää kalan ja maustaa sen herkulliseksi. Voit käyttää ruijanpallasta, kampelaa, merianturaa tai muuta vaalealihaista kalaa. Tarjoa alkupalana tai kevyenä iltapalana leivän kanssa.

6 annosta

  • 400 g tuoretta kalaa
  • 3 dl sitruunamehua
  • 2 chilipalkoa
  • 2 punasipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ tl suolaa
  • 2 maissintähkää
  • salaatinlehtiä

Valmistusohje

1. Halkaise chilit ja poista siemenet juoksevan veden alla. Pilko pieneksi. Kuori toinen punasipuli ja valkosipulinkynsi. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Irrota kalasta ruodot. Leikkaa kala 1 cm kuutioiksi.

2. Panne kala, sipuli ja valkosipuli kulhoon. Kaada päälle sitruunamehu. Anna marinoitua 2-3 tuntia. Kala o valmista, kun se on väriltään täysin valkoista.

3. Keitä maissintähkiä kevyesti suolatussa vedessä 20 minuuttia. Suikaloi toinen sipuli. Asettele salaatinlehdet lautasille ja nosta kala lehtien päälle. Paloittele maissintähkät. Koristele maissilla ja sipulilla.

Tuoreimmat aiheesta

Graavikala