Uunibroileri on nopea ja hyvä arkiruoka. Makuja & Elämää -osiossa viikon vieraana Teresa Välimäki, ja uunibroileria valmistetaan keskiviikkona 12.3.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 4 broilerin rintaleikettä (luullisia)
- suolaa ja mustapippuria
- 8-12 lehteä basilikaa
- 8 viipaletta parmankinkkua
- 2 sitruunaa
- 4-6 rosamunda-perunaa
- 3 rkl rypsiöljyä
- suolaa ja mustapippuria
- 1 rkl tuoretta rosmariinia tai 1 tl kuivattua
Valmistusohje
Mausta broilerin rintaleikkeet molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Aseta jokaisen leikkeen päälle pari basilikanlehteä ja kääri ympärille viipale tai pari parmankinkkua. Nosta leikkeet uunivuokaan. Purista toisen sitruunan mehu leikkeiden päälle ja leikkaa toinen sitruuna lohkoiksi. Asettele lohkot vuokaan.
Lohko pestyt rosamundaperunat ja sekoita kulhossa niiden joukkoon öljy, suola, mustapippuri ja rosmariini. Nostele maustetut perunat uunivuokaan broilerin rintaleikkeiden viereen. Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes broileri on kypsää ja perunat ovat pehmeitä ja saaneet väriä.
Tarjoile salaatin ja yrttiöljyn kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"